

2016 Juvenile Defender Conference Defending Sex Cases in Delinquency Court

August 12, 2016 / Chapel Hill, NC

Cosponsored by the UNC-Chapel Hill School of Government & Office of Indigent Defense Services

AGENDA

8:00 to 8:45am	Check-in
8:45 to 9:00	Welcome Austine Long, Program Attorney, UNC School of Government, Chapel Hill, NC
9:00 to 10:00	Case Law Update [60 min.] LaToya Powell, Assistant Professor of Public Law and Government UNC School of Government, Chapel Hill, NC
10:00 to 11:00	Sex Offenses: Preparing for Trial [60 min.] Sharif Deveaux, Assistant Public Defender Office of the Public Defender – District 10, Raleigh, NC
11:00 to 11:15	Break
11:15 to 12:15pm	Sex Offender Specific Evaluations [60 min.] John F. Warren, III, Ph.D. FMRT Group, Winston Salem, NC
12:15 to 1:15	Lunch (provided in building)*
1:15 to 2:15	Sex Offender and Notification Act (SORNA) Nicole Pittman, Stoneleigh and Rosenberg Fellow Director, Center on Youth Registration Reform Impact Justice, Oakland, CA
2:15 to 2:30	Break (light snack provided)
2:30 to 3:30	Expunctions and Confidentiality [60 min.] Eric Zogry, Juvenile Defender Office of the Juvenile Defender, Raleigh, NC
3:30 to 4:30	Communicating with Kids Charged with Sex Offenses (Ethics) [60 min.] John Basinger, Attorney Salisbury, NC

CLE HOURS: 6 (Includes 1 hour of ethics/professional responsibility)

^{*} IDS employees may not claim reimbursement for lunch