



North Carolina Judicial College

Agenda

## **Superior Court Judges' Summer Conference**

June 18, 2020 Online conference via Zoom

## Thursday, June 18

9:00 a.m.	Brief Zoom Tutorial Kate Jennings, SOG program manager
9:15 a.m.	Welcome Wayland J. Sermons, Conference President Robert C. "Bob" Ervin, Chair, Education Committee
9:30 a.m.	Civil Law Update (45 min) Ann M. Anderson, UNC School of Government
10:15 a.m.	Break
10:30 a.m.	<b>Professionalism (30 min)</b> Melvin F. "Mel" Wright, Executive Director, Chief Justice's Commission on Professionalism
11:00 a.m.	<i>Ex Parte</i> Communications and Orders (30 min) Jeffrey Foster, Superior Court Judge
11:30 a.m.	Business Meeting: Memorials
12:00 p.m.	Lunch
1:00 p.m.	<b>Comments (60 min)</b> Cheri Beasley, Chief Justice, North Carolina Supreme Court McKinley Wooten, Director, Administrative Office of the Courts
2:00 p.m.	Criminal Law Update (45 min) Jamie Markham, UNC School of Government
2:45 p.m.	<b>Update on Electronic Filing System Project (15 min)</b> Brad Fowler, Chief Business Officer, North Carolina Court System





North Carolina Judicial College

## 3:00 p.m. Business Meeting and Special Announcement

3:45 p.m. Adjourn

This conference offers 3.75 hours of instruction, all of which qualify for continuing judicial education credit under Rule II.C of Continuing Judicial Education.

Sponsored by North Carolina Conference of Superior Court Judges Administrative Office of the Courts UNC School of Government

Attendance at the educational programs of this conference is open to all members of the North Carolina Conference of Superior Court Judges and to invited guests of the conference. Guests will be invited on the basis of their professional interests, at the discretion of the association, without regard to race, color, religion, sex, national origin, age, disability status, veteran status, sexual orientation, or gender identification. If you have a disability and need accommodation to participate in the program, please let us know. We will be glad to assist you.